Schouderklachten 

Schouderklachten is een veel voorkomende klacht. Het is de derde meest voorkomende muscoskeletale klacht in Nederland*. In onze praktijk zijn wij gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van schouderklachten. Schouderklachten zijn in een meerderheid van de gevallen effectief te behandelen middels manuele therapie en fysiotherapie.

 

Bij de meeste schouderklachten bevindt de pijn zich rondom de schouder. De klachten kunnen zich ook uitbreiden naar de nek, bovenarm of richting de schouderbladen. Soms trekt de pijn door naar onderarm, hand en vingers. Al deze klachten kunnen hun oorsprong hebben in de schouder*. 

 

Veel voorkomende klachten in de schouder zijn o.a.:

- Impingement, Subacromiaal Pijn Syndroom (SAPS),

- Frozen shoulder,

- Schouder instabiliteit,

- Pees aandoeningen en

- Begeleiding van de post-operatieve schouder.

 

Door middel van een goede screening en uitgebreid onderzoek worden de klachten van de schouder en omringende gewrichten in kaart gebracht. Vervolgens zal er een gezamenlijk behandelplan worden opgesteld. Doelstelling van de behandeling is herstel van schouderfunctie en omringende structuren. In de eerste behandelfase zal de behandeling gericht zijn op het informeren over het patroon van de klachten en het creëren van voorwaarden voor herstel.

Door middel van manuele therapie en gerichte oefentherapie zal de schouderfunctie in de vervolgbehandelingen worden hersteld. Hierbij streven wij naar een optimaal behandelresultaat.

 

* Bron: Schouder Netwerken Nederland.