Vizio en het Coronavirus     

 

mei 2020                                                

 

Sinds vrijdag 1 mei jl. kunnen we weer voorzichtig opschalen met het behandelen van patiënten in de praktijk, maar wel onder omstandigheden die anders zijn dan we gewend zijn.

 

U kunt daarom vanaf heden weer contact met ons opnemen, bij voorkeur via de mail (info@fysiotherapie-vizio.nl) of WhatsApp (06-11215585). Telefonisch zijn we alleen in de ochtend bereikbaar van 8.30-13.00 uur (040-2426706). Na uw aanmelding zal uw therapeut telefonisch contact met u opnemen voor het bepalen van het vervolgtraject van uw klacht. Dit geldt ook voor de patiënten die we in de afgelopen periode hebben moeten afzeggen.

 

Echter als u of iemand in uw gezin, symptomen heeft van corona dan zullen we bv. alleen beeldbellen en stellen we verdere behandelingen even uit. Als het voor uw zorg noodzakelijk is, en het ook veilig en verantwoord kan, plannen we wel een behandeling in de praktijk.

 

Mocht er op de praktijk een afspraak voor u ingepland worden dan is het belangrijk dat we ons nog steeds aan de hygiëneregels houden:

 

·         Geen handen schudden;

·         1 persoon per fysiotherapeut;

·         Hoest en nies in uw elleboog;

·         Houd 1,5 meter afstand van andere patiënten;

·         Bij griep of andere luchtwegklachten komt u niet en neemt u telefonisch, per mail of via WhatsApp contact met ons op.

 

Wij maken zoveel mogelijk gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. U bent vrij om zelf ook een mondkapje te dragen.  

 

Ook onze huisregels zijn aangepast:

 

·         Breng zelf een handdoek mee;

·         Indien mogelijk kom zonder begeleiding;

·         Betreed maximaal 5 minuten voor uw geplande afspraak de praktijk;

·         Bij binnenkomst graag direct uw handen desinfecteren bij de balie of was ze aan de wastafel bij het toilet;

·         Indien alle stoelen in de wachtkamer bezet zijn, dan graag buiten wachten;

·         Gelieve het toilet niet te gebruiken;

·         Verlaat na uw behandeling direct de praktijk;

 

Samen doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wij vertrouwen erop dat u begrip heeft voor deze maatregelen.

 

 

 

 

April 2020

 

MijnZorgApp, E-consults en WhatsApp en nieuwe huisregels

 

Nadat we vorige week dinsdag alle face-to-face behandelingen in de praktijk t/m 6 april jl. hebben moeten afzeggen vanwege de maatregelen tegen het Coronavirus, zijn we de afgelopen tijd druk bezig geweest om via de digitale weg toch een vorm van fysiotherapeutische zorg te kunnen aanbieden. Nu de maatregelen tot 28 april a.s. verlengd zijn, willen we de zorg voor u als patiënt graag blijven handhaven. 

 

We hebben daarom het volgende besloten; Indien een behandeling gewenst is, kunt u contact met ons opnemen via de mail info@fysiotherapie-vizio.nl, WhatsApp 06-11215585 of stuur een bericht via deze website. Wij kunnen dan een videoconsult of telefonische zitting voor u inplannen. Aan de hand hiervan kunnen wij een vervolgtraject voor uw behandeling bepalen.

 

Via een videoconsult behandelen wij u op afstand met advies en kunnen we tevens op u aangepaste huiswerkoefeningen doorsturen. Tijdens het videoconsult bepalen we of u in aanmerking komt voor een vervolgbehandeling in de praktijk. Voor deze consulten en het doorsturen van huiswerkoefeningen maken wij gebruik van de beveiligde MijnZorgApp. Met uw iPhone, Android of tablet kunt u de MijnZorgApp in de Appstore downloaden. U ontvangt dan een SMSje met een wachtwoord en een link naar de MijnZorgApp, mits bij ons uw e-mailadres en mobiele telefoonnummer bekend is. Mocht dit niet lukken of gewenst zijn, dan is er nog de mogelijkheid voor videobellen via WhatsApp, dit is echter niet beveiligd en AVG-proof. 

 

De Zorgverzekeraars hebben inmiddels ingestemd met een vergoeding voor E-consult of telefonische zitting uit uw aanvullende verzekering.

Mocht u gebruik willen maken van MijnZorgApp, laat het weten bij voorkeur via de mail: info@fysiotherapie-vizio.nl. Wij sturen u dan verdere info over MijnZorgApp.

 

Huiswerkoefeningen kunnen ook zonder MijnZorgApp via de mail aan u doorgestuurd worden. Mocht u daar gebruik van willen maken, dan vernemen we dit graag via e-mailadres info@fysiotherapie-vizio.nl. 

 

Verder zijn wij vanaf heden ook iedere werkdag bereikbaar via WhatsApp; 06-11215585.

Telefonisch zijn we momenteel iedere werkdag bereikbaar van 8.30-13.00 uur; 040-2426706.

 

HUISREGELS ten tijde van het Coronavirus:

* Breng uw eigen handdoek mee

* Indien mogelijk, kom zonder begeleiding

* Betreed de wachtruimte 5 minuten voor uw geplande afspraak

* Zijn beide stoelen in de wachtruimte bezet, wacht dan buiten

* Gelieve geen bezoek aan onze toiletruimte

* Desinfecteer direct bij binnenkomst uw handen aan de balie of was ze aan de wastafel bij het toilet

* Verzoeken voor afspraken bij voorkeur telefonisch, via mail of WhatsApp

* Heeft u klachten van verkoudheid, koorts, hoesten, niezen, benauwdheid en of keelpijn of bent u in

  contact geweest met een Coronabesmetting, dan verzoeken wij u de praktijk NIET te betreden, maar 

  telefonisch contact met ons op te nemen.

 

Dank voor uw medewerking en begrip. Want alleen door samenwerking kunnen we verspreiding van het Coronavirus voorkomen.