Wat is mindfulness? 

Vindt je het lastig om jezelf een moment te gunnen zonder iets te moeten? Ben je vaak in gedachten ergens anders, dan waar je op dat moment mee bezig bent? Als het antwoord hierop ja is, is mindfulness-training een waardevolle investering in je eigen welzijn. 

 

We leven in een hectische tijd, waarin veel van ons gevraagd wordt. De hele dag zijn we actief in ons hoofd; denk hierbij aan de mobiele telefoon, whatsapp, e-mail en social media. Ons brein draait elke dag overuren. Dit veroorzaakt o.a. vermoeidheid, gespannenheid, concentratieproblemen en slapeloosheid.

 

Mindfulness staat voor een manier van leven, waarbij je opener en bewuster in het leven staat. Mindful zijn betekent je aandacht doelbewust richten op je ervaring van dit moment, zonder hierover te oordelen. De kracht van mindfulness zit hem in het dagelijks doen en niet alleen door een boek of tijdschrift te lezen. Piano spelen leer je ook niet uit een boek.

 

Mindfulness wordt vaak gezien als een ontspanningstherapie. Dit is echter niet waar het voor staat. Het is meer een andere manier van in het leven staan, meer aandacht voor het hier en nu en het bewust worden van automatische gewoontes.

 

Mindfulness heeft veel positieve effecten. Het beïnvloedt het brein, is goed voor het immuunsysteem en heeft gunstige uitwerkingen op de hersenen, waardoor angst, stress, irritatie en somberheid zouden kunnen verminderen. 

 

Mindfulness wordt op onze praktijk gegeven door Marian van den Hurk-Boerrigter. Zij is psychosomatisch fysiotherapeute en tevens mindful fysiotherapeut. 

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Stuur dan een mail naar marian@fysiotherapie-vizio.nl of neem telefonisch contact op via 040-2426706.