Tapen tegen hooikoorts

De lente en zomer zijn weer in aantocht. Beide jaargetijden betekenen ook weer veel rond dwarrelende pollen, wat bij 15 tot 20% van de Nederlanders voor hooikoortsklachten zorgt. Loopneuzen, niesbuien, jeuk en rode ogen zijn hinderlijk en erg vervelend.  

Tegenwoordig is er echter een methode om deze klachten tegen te gaan, namelijk met Medical tape. Dit is de gekleurde tape die we ook vaak bij topsporters zien. Deze tape is gemaakt van dicht op elkaar geweven elastische katoen. Door het aanbrengen van de tape wordt via het zenuwstelsel het longgebied en de hulpademhalingsspieren beïnvloed. De tape bevat geen medicinale toevoegingen.  

De tape kan zowel voor als tijdens de periode van hooikoortsklachten worden aangebracht.  Door eventueel na een week nogmaals een tweede tape aan te brengen, kunnen de klachten nog verder afnemen. Afhankelijk van het resultaat na deze twee behandelingen kan men besluiten nog een derde keer de tape aan te brengen.  

Geadviseerd wordt de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en eventueel na een week de volgende tape aan te brengen.   

Uit studies van 2016 en 2017 is gebleken, dat bij 84% van de hooikoortspatiënten een flinke verlichting waarneembaar is.   

Wij bieden een behandeling tegen hooikoorts aan voor € 15,00. Tijdens de behandeling van 15 minuten brengen we direct de tape aan. De kosten kunnen niet bij uw zorgverzekering gedeclareerd worden en kunt u direct middels een pinbetaling voldoen.  

Heeft u nog vragen of mocht u meer informatie willen dan kan dat. Stuur ons een email via info@fysiotherapie-vizio.nl en wij nemen contact met u op. Mocht u direct een afspraak willen maken, vul dan het contactformulier op de website in.